Hoe wordt de efficiency van mijn dak berekend?


Het berekenen van de efficiency is onder te verdelen in twee stappen. Ten eerste wordt er gekeken naar de grootte van het dak, en dan vooral naar de grootte van het geschikte deel waar de panelen geplaats kunnen worden. Heeft u bijvoorbeeld een dakkapel, of een aantal bomen rondom het huis, dan wordt hiermee rekening gehouden in de berekening. Het is immers overbodig en niet verstandig om panelen te plaatsen die hun werk niet optimaal kunnen doen. Uiteindelijk wordt de bruikbare oppervlakte berekend en kunnen we bepalen hoeveel zonnepanelen er op het dak passen. Daarna wordt er gekeken hoe de oriëntatie van het dak is ten opzichte van de zon. Aan de hand van deze twee aspecten wordt er gekeken hoe efficiënt de zonnepanelen zullen zijn. Hoe meer het dak gericht is naar het zuiden en hoe dichter bij de hoek van 36°, hoe beter!

Ga terug naar het overzicht


Terug naar het overzicht

Laatste nieuws

 • Remozon gaat verhuizen!

   

  Vanaf 1 juni 2018 zijn Remozon en Elektrotechniek Nederweert gevestigd op de Pannenweg 321 in Nederweert, waar we u nog beter en completer van dienst kunnen zijn. Onder andere in onze zonnepanelenshowroom, waar u de nieuwste panelen, omvormers en andere componenten kunt bekijken.

   

  Lees volledig artikel
 • Zet nu uw subsidieaanvraag klaar

   

  Zet als bedrijf of non-profit organisatie nu uw aanvraag klaar voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

   

  Lees volledig artikel

Direct contact