Zijn zonnepanelen brandgevaarlijk?


Zonnepanelen ontvlammen niet spontaan en zijn in zoverre niet gevaarlijker dan een televisie, magnetron of wasmachine. Wanneer er echter brand uitbreekt in een huis, schakelt de hoofdschakelaar van de elektriciteitsvoorziening uit. Wanneer dit gebeurt op een zonnige dag, zullen de zonnepanelen elektriciteit blijven opwekken, terwijl ze dit niet kwijt kunnen. In dat geval is het van belang dat de brandweer weet dat er zonnepanelen zijn in verband met het blussen van het dak.

Dit probleem kan ondervangen worden door een systeem van Solaredge  te installeren. Dit systeem sluit direct één or meer panelen af wanneer dit nodig is.

Zie ook ‘Kan er kortsluiting ontstaan?’

Laatste nieuws

 • Remozon gaat verhuizen!

   

  Vanaf 1 juni 2018 zijn Remozon en Elektrotechniek Nederweert gevestigd op de Pannenweg 321 in Nederweert, waar we u nog beter en completer van dienst kunnen zijn. Onder andere in onze zonnepanelenshowroom, waar u de nieuwste panelen, omvormers en andere componenten kunt bekijken.

   

  Lees volledig artikel
 • Zet nu uw subsidieaanvraag klaar

   

  Zet als bedrijf of non-profit organisatie nu uw aanvraag klaar voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

   

  Lees volledig artikel

Direct contact