Hoe maak ik zonnepanelen schoon?


Het schoonmaken van zonnepanelen hoeft zelden tot nooit te gebeuren. Het ligt er ook aan of u in een bosrijke omgeving woont waardoor bladeren of vogels de panelen vies maken. Na de herfst is het verstandig om te kijken of er veel bladeren op liggen. Schoonmaken van de panelen moet met beleid gebeuren. Schoonmaakmiddelen kunnen voor krassen zorgen die het opwekken van energie niet bevorderen of zelfs verstoren. Gebruik water met een doek of spons om vieze vlekken te verwijderen en maak hierna de panelen weer droog.

Ga terug naar het overzicht


Terug naar het overzicht

Laatste nieuws

 • Remozon gaat verhuizen!

   

  Vanaf 1 juni 2018 zijn Remozon en Elektrotechniek Nederweert gevestigd op de Pannenweg 321 in Nederweert, waar we u nog beter en completer van dienst kunnen zijn. Onder andere in onze zonnepanelenshowroom, waar u de nieuwste panelen, omvormers en andere componenten kunt bekijken.

   

  Lees volledig artikel
 • Zet nu uw subsidieaanvraag klaar

   

  Zet als bedrijf of non-profit organisatie nu uw aanvraag klaar voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

   

  Lees volledig artikel

Direct contact