Op welke daken kunnen zonnepanelen geplaatst worden?


Zonnepanelen kunnen zowel op een plat en als een schuin dak geplaatst worden. Het minimale beschikbare dakoppervlak is 6 m2. U dient er rekening mee te houden dat op de buitenste 50cm van het dak tot aan de dakrand geen panelen geplaatst mogen worden.

Zonnepanelen kunnen ook op een rieten dak geplaatst worden. Het is echter minder gemakkelijk.

In principe kunnen alle daken die zuidelijk georiënteerd zijn of die zuidelijk tussen oost of west liggen, in aanmerking komen voor zonnepanelen. Staan de daken precies oost-west, dan kunnen er op beide zijden zonnepanelen geplaatst worden.

De hellingshoek van het dak beperkt de invloed op de opbrengst van het systeem, zolang de daken maar richting oost en of west staan!

Verder is het van belang na te gaan of u eigenaar bent van de woning, of het pand een monument of een beschermd stadsgezicht is.


Terug naar het overzicht

Laatste nieuws

Direct contact